Mi az a Manuálterápia

A támasztó- és mozgatórendszer akut és krónikus elváltozásainak, degenerációnak reverzebilis terápiája, oki terápia nemcsak a tüneteket kezeli. A manuálterápia során a terapeuta a pácienssel együttműködve mobilizációs fogásokkal feloldja, ellazítja a görcsös, bemerevedett mozgástartományban beszűkült testrészeket.

Kiknek ajánlott a manuálterápia? Nyak, hát, derék,medence, váll, csukló, csípő, térd ,boka, fejfájás(migrénes, görcsös), gerincferdülés, gerincsérv, traumás sérülések utáni kezelésre szolgál, ortopédiai( scoliosis, spondylosis, spondylolisthesis, csípőprotézis előőti és utáni rehabilitáció), reumatológiai elváltozások( Bechterew kór, rheumatoid arthritis..), traumatológiai esetek(ficamok, izomszakadás, szalagszakadások, műtét utáni rehabilitáció)

Manuálterápia egy 50 perces kezelés: első alkalommal egy állapotfelmérés után terápiás fogások következnek, majd a izomtesztek elvégzése után egyénre szabott gyakorlatokkal engedjük haza a pácienseket és felállítjuk a kezelési tervet, hány alkalomra lesz szükség és milyen intenzítással.

Második alkalomtól mindig az aktuális funkcionális tesztek után folytatjuk a terápiás fogásokat és mobilzációs- stabilizációs gyakorlatokkal fejezzük be.

 

 

Amennyiben először jársz nálunk vagy bizonytalan vagy melyik terápia a megfelelő számodra kérd tanácsunkat.